Informatie

Helder communiceren

Korte beschrijving:

NB Voor deze cursus is inmiddels het max. aantal deelnemers bereikt. Stuur voor een plekje op de wachtlijst een mail naar j.sitsen@cedergroep.nl. Je krijgt dan bericht als in deze cursus alsnog plek vrij komt, of als er extra data kunnen worden aangeboden op 12 en 29 november.

In deze workshop draait het onder meer om gesprekstechnieken: hoe word je goed begrepen en hoe voorkom je miscommunicatie. Je leert grenzen aangeven én tegelijk de relatie goed te houden. Dit maakt je werk een stuk prettiger.

Helder communiceren is een van de belangrijkste vaardigheden als je samenwerkt met anderen. Je denkt duidelijk te zijn en toch doet de ander totaal niet wat je wilt. Of je bent bang dat de ander je onaardig vind als je zegt wat je wilt. Of je komt soms kribbig / fel over, terwijl dat misschien niet de bedoeling was. Miscommunicatie is vervelend, je krijgt niet wat je wilt en je wordt of je voelt je niet begrepen.

Helder en duidelijk communiceren is daarom een must; het levert direct tijdwinst en een prettig(er) contact op. Tijdens deze training krijg je handvatten om miscommunicatie te verminderen en je leert je grenzen aan te geven.

Cursusdata: 5 en 21 november

Inhoud

Gegeven door:

Helgiene Sampimon-Karsten

Categorie├źn:

Pedagogiek/Didactiek, Persoonlijke vaardigheden

Catering:

Broodjes

Locatie:

Hermann Wesselink College, Startbaan 3, 1185 XP Amstelveen (klik hier voor de route beschrijving)

Aantal bijeenkomsten:

2

Inschrijven voor:

16-10-2018

Scholen die kunnen deelnemen aan deze cursus: 

 • Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert
 • Hermann Wesselink College
 • Hervormd Lyceum West
 • Hervormd Lyceum Zuid
 • Veenlanden College

 • Even voorstellen

  Ik ben 12 jaar als docent werkzaam geweest in het onderwijs. In 2008 ben ik gecertificeerd als communicatietrainer. Sindsdien werk ik als trainingsactrice, gedragscoach en trainer bij bedrijven en onderwijsinstellingen. De basis is altijd ervarend leren, dingen uitproberen. In de training behandelen we kort de theorie en gaan we vooral aan de slag met concrete oefeningen. Zie www.helgiene.nl.

  Voor wie

  OOP

  Meer weten

  Stuur dan gerust een e-mail
  info@helgiene.nl

  Data

  Datum Tijd Status
  05-11-2018 16:30 - 20:30 niet aangemeld
  21-11-2018 16:30 - 20:30 niet aangemeld

  Deelnemers

  Minimaal:

  0

  Maximaal:

  16