Informatie

Registratie aanwezigheid en Verzuimloket DUO

Korte beschrijving:

Het belang van een nauwkeurige registratie van aan- en afwezigheid wordt steeds groter. Als school wil je inzicht hebben in het absentiegedrag van de leerlingen om daar adequaat op te kunnen reageren naar ouders en leerlingen. Tijdens de training wordt getoond hoe je deze administratie goed kunt inrichten en bekijken we welke mogelijkheid voor het registreren van aan- en afwezigheid het beste bij de school past.
Ook bekijken deze training hoe je kunt starten met de digitale uitwisseling van verzuimmeldingen via het Verzuimloket DUO.
Deze digitale vorm van uitwisselen levert een behoorlijke tijdsbesparing op. Middels de automatische berekening komen meteen de leerlingen naar voren waarvoor een melding zou moeten worden uitgewisseld. Jij bepaalt uiteraard zelf welke meldingen je verstuurt. Daarnaast heb je de mogelijkheid de melding voor verzending te bewerken.

Cursusdatum: 12 november

Na afloop ben je in staat om:

Na deze training ben je in staat een ouderavond in Magister te plannen.


Inhoud

Gegeven door:

Jeanette van Heijst

Categorie├źn:

Persoonlijke vaardigheden, Ondersteunende trainingen

Catering:

Broodjes

Locatie:

Hermann Wesselink College, Startbaan 3, 1185 XP Amstelveen (klik hier voor de route beschrijving)

Aantal bijeenkomsten:

1

Inschrijven voor:

31-10-2018

Scholen die kunnen deelnemen aan deze cursus: 

 • Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert
 • Hermann Wesselink College
 • Hervormd Lyceum West
 • Hervormd Lyceum Zuid
 • Veenlanden College

 • Werkwijze

  In de eigen Magisteromgeving kun je direct aan de slag om de geleerde stof in de praktijk te brengen.

  Even voorstellen

  Jeanette van Heijst is in 1991 begonnen als medewerker leerlingenadministratie. Vanaf het begin heeft zij zich o.a. bezig gehouden met het applicatiebeheer van het school-administratiepakket. Van 2007 tot en met 2011 is zij ook werkzaam geweest als hoofd roosterzaken. Jeanette werkt sinds 2000 met Magister en heeft zich in de loop der jaren verdiept in alle modules van dit pakket.

  In 2015 heeft zij naast haar baan een bedrijf opgezet. Onder de naam Wizard O3 (Onderwijs Ondersteunende Oplossingen) verricht zij activiteiten bij scholen die ondersteuning nodig hebben bij het beheer van Magister en de administratieve processen daar omheen.

  Voor wie

  De training is bedoeld voor en applicatiebeheerders en voor de medewerkers die belast zijn met de invoer, controle en de uitvoer van de afwezigheidsregistratie en voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het aanleveren van verzuimmeldingen aan DUO.

  Meer weten

  Stuur dan gerust een e-mail
  j.vanheijst68@gmail.com

  Data

  Datum Tijd Status
  12-11-2018 16:30 - 20:30 niet aangemeld

  Deelnemers

  Minimaal:

  0

  Maximaal:

  12