Informatie

Werken aan groei vanuit Growth Mindset

Korte beschrijving:

In deze cursus van vier bijeenkomsten doe je ervaring op in het werken vanuit een ‘growth mindset’. Dit houdt onder meer in dat je ervaart hoe het is om uitdagingen aan te gaan vanuit de overtuiging dat je ze wel onder de knie krijgt en om te leren en open te staan voor feedback.

De motivatie en prestaties van leerlingen worden beïnvloed door twee soorten denkstijlen (mindsets): de fixed mindset (vast) en growth mindset (groeien), zo heeft de Amerikaanse psychologe Carol Dweck (2006), verbonden aan de Stanford University, door onderzoek vastgesteld. Je leert in de bijeenkomsten te werken vanuit een ‘growth mindset’ met als doel je leerlingen meer vertrouwen te geven in hun eigen ontwikkelingsmogelijkheden.

Na afloop ben je in staat om:

Na afloop ben je in staat om je leerlingen op een positieve en effectieve manier vertrouwen te geven in hun eigen ontwikkelingsmogelijkheden.


Inhoud

Gegeven door:

Teach and Learn Academy

Categorieën:

Pedagogiek/Didactiek

Catering:

Broodjes

Locatie:

Hermann Wesselink College, Startbaan 3, 1185 XP Amstelveen (klik hier voor de route beschrijving)

Aantal bijeenkomsten:

4

Inschrijven voor:

19-10-2017

Scholen die kunnen deelnemen aan deze cursus: 

 • Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert
 • Hermann Wesselink College
 • Hervormd Lyceum West
 • Hervormd Lyceum Zuid
 • Veenlanden College

 • Werkwijze

  In de vier bijeenkomsten oefen je vanuit de theorie het toepassen van de kenmerken van een growth mindset in je eigen lespraktijk. Je krijgt pedagogische en didactische tips en tops voor het werken vanuit de growth mindset. Tussen de bijeenkomsten pas je je nieuwe inzichten toe in je eigen lespraktijk. In de bijeenkomsten bespreek je met je collega’s je ervaringen en geef je elkaar feedback. In de laatste bijeenkomst wissel je met je collega’s ‘good practices’ uit.

  Data

  Datum Tijd Status
  06-11-2017 16:30 - 20:30 niet aangemeld
  14-11-2017 16:30 - 20:30 niet aangemeld
  22-11-2017 16:30 - 20:30 niet aangemeld
  30-11-2017 16:30 - 20:30 niet aangemeld

  Deelnemers

  Minimaal:

  0

  Maximaal:

  16